伊莉討論區

標題: 《分歧者》第三集改到勁科幻 原著粉絲唔Like [打印本頁]

作者: rousseau73    時間: 2015-11-15 12:07 PM     標題: 《分歧者》第三集改到勁科幻 原著粉絲唔Like

由美國女星莎蓮活德麗(Shailene Woodley)主演嘅電影系列《分歧者》(Divergent),今年上完第二輯《叛亂者.強權終結》(Insurgent)之後,改編自最後一部小說嘅《Allegiant》同《Ascendant》,已經分別安排咗喺明年3月同埋2017年3月上映。

《Allegiant》啱啱公開咗海報同埋預告片,故事延續上集發展,講述莎蓮活德麗同迪奧占士(Theo James)打敗咗琦溫斯莉(Kate Winslet)之後,穿越咗芝加哥嘅圍牆,佢哋走到外面世界先發現圍牆內嘅五大派別,其實只係美國基因局嘅一場實驗。

預告片入面,就見到莎蓮同迪奧占士等人試圖去到與世隔絕嘅圍牆外生活,仲會同由謝夫丹尼斯(Jeff Daniels)飾演嘅終極佬大佬交鋒,試圖阻止芝加哥被摧毀,Maggie Q亦繼續有演出。但有原著粉絲睇完預告,見到主角們登上科幻飛船之後,批評呢一集故事已經被改到面目全非,同原著好唔好同。

心得:電影同原著相差多少,同部電影好不好看,多數沒有心然關係。

[attach]111722766[/attach][attach]111722772[/attach][attach]111722769[/attach][attach]111722774[/attach][attach]111722771[/attach][attach]111722767[/attach][attach]111722770[/attach][attach]111722768[/attach]

作者: pear714529    時間: 2015-11-15 05:33 PM

一集比一集讓人受不了,十分鐘就讓人不想看了
作者: smalldraw0320    時間: 2015-11-15 05:41 PM

作者: oscar13    時間: 2015-11-15 05:42 PM

這也要看觀眾喜不喜歡阿
不過這類型電影我比較沒興趣啦

作者: zogol    時間: 2015-11-15 06:35 PM

造型蠻有個性的,期待看到作品
作者: carovil    時間: 2015-11-15 08:46 PM

第一集給人感覺最好,,第二集從一開始就覺得怪怪的,后期更是有點不對勁
作者: a22058126    時間: 2015-11-16 01:53 AM

真是奇待阿真想快點看到阿
作者: a5720104    時間: 2015-11-16 02:02 AM

粉絲會不喜歡也很正常
畢竟劇情走向幾乎跟原作不一樣
要看的人最好不要對這部電影抱持太大的期待
免得失落感更大
作者: maersk666    時間: 2015-11-18 09:49 PM

這部片真的滿好看的,希望第三級能更精彩喔~~別拍來騙錢喔!!

歡迎光臨 伊莉討論區 (http://www83.eyny.com/) Powered by Discuz!